Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1.5 litra
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
4 łyżki
null szczypt
1 sztuka
null szczypt
1 pęczek
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całą włoszczyznę oraz papryki pokrój w drobną kostkę. Brokuł podziel na mniejsze różyczki.
Krok 2
W garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek oraz cebulę.
Krok 3
Jak będą rumiane dodaj pozostałe warzywa (prócz brokułu) i chwilę smaż.
Krok 4
Zalej całość gorącą wodą i zagotuj. Następnie dodaj brokuł.
Krok 5
Dodaj kostki Knorr, posiekaną natkę pietruszki i zioła. Ponownie zagotuj zupę.
Krok 6
W tym czasie ugotuj gnocci. Gotowe odcedź i dodaj do zupy warzywnej.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej