Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

4 łyżki

null szczypt

1 sztuka

null szczypt

1 pęczek

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całą włoszczyznę oraz papryki pokrój w drobną kostkę. Brokuł podziel na mniejsze różyczki.

Krok 2

W garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek oraz cebulę.

Krok 3

Jak będą rumiane dodaj pozostałe warzywa (prócz brokułu) i chwilę smaż.

Krok 4

Zalej całość gorącą wodą i zagotuj. Następnie dodaj brokuł.

Krok 5

Dodaj kostki Knorr, posiekaną natkę pietruszki i zioła. Ponownie zagotuj zupę.

Krok 6

W tym czasie ugotuj gnocci. Gotowe odcedź i dodaj do zupy warzywnej.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska zupa jarzynowa z kluseczkami gnocci  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej