
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
50 gramów
100 mililitrów
null sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść Bulionetkę Knorr w 1 litrze wrzątku. Wsyp groszek i gotuj 10 minut. Dodaj śmietankę i zmiksuj.

Krok 2
Wsyp pokrojone w kostkę warzywa i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie.

Krok 3
Dodaj makaron i ugotuj. Dopraw zupę pieprzem i podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa zielona
Zupa jarzynowa to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej, które większość z nas pamięta z dzieciństwa. Potrawa ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a co więcej – możesz do niej dodać wszystkie ulubione warzywa. W zależności od upodobań swoich i pozostałych domowników, możesz przyrządzić jej wersję na bulionie warzywnym lub mięsnym np., drobiowym. Można serwować ją zarówno z makaronem, jak i ziemniakami, kaszą czy lanymi kluskami. Do dekoracji zupy jarzynowej doskonale sprawdzi się koperek, szczypiorek lub pietruszka. Jeżeli okaże się ona zbyt słona, wystarczy, że dodasz do niej surowego ziemniaka lub odrobinę ryżu zawiniętego w gazę i będziesz gotować przez kilka minut. Smak zbyt ostrej zupy załagodzisz dodając do niej łyżkę śmietany lub cukru. Natomiast sposobem na zbyt tłustą zupę jest przelanie jej do słoika, zostawienie na noc w lodówce, a następnie zebranie przy pomocy łyżeczki tłuszczu, który zebrał się na wierzchu.