
Składniki
2.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki wymieszaj w misce na gładkie ciasto, owiń miskę folią spożywczą i odstaw aż ciasto wystygnie.
Krok 2
Podziel ciasto na 6 kawałków, każdy rozwałkuj na jak najcieńszy placek.
Krok 3
Smaż placki na suchej rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony aż zaczną pojawiać się ciemne bąble. Gotowe placki podawaj z ulubionymi dodatkami, np. Pesto, rukola, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej