Wykwintna rzymska dorada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna rzymska dorada

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.6 szklanki

40 gramów

null

3 łyżki

1 pęczek

0.5 sztuki

0.5 szklanki

150 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj i osusz. Skrop sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj drobno rozłóż na dnie wysmarowanej tłuszczem brytfanki, przykryj pociętymi w paski liśćmi sałaty.

Krok 3

Ułóż na wierzchu ryby, skrop odrobiną wina i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

Krok 4

Ryby przełóż na półmisek, a z pozostałych warzyw i tłuszczu przygotuj sos.

Krok 5

Dodaj osączony z zalewy groszek, wino i podduś składniki przez 5 minut.

Krok 6

Mąkę wymieszaj z masłem i odrobiną wywaru, przelej do sosu i wymieszaj. Zagotuj. Zabiel śmietaną, dopraw do smaku i polej przygotowane ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna rzymska dorada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej