
Składniki
null
1 szklanka
0.5 szklanki
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż brązowy ok. 30 minut.
Krok 2
Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą.
Krok 3
Do kielicha miksera wlej oliwę, dodaj liście bazylii, starty parmezan i sos sałatkowy Knorr. Całość zmiksuj na gładki sos.
Krok 4
Cebulę dymkę w całości posiekaj i dodaj do ryżu.
Krok 5
Wlej sos do sałatki, wymieszaj i przełóż na talerz. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej