Sałatka ryżowa z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa z pesto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

0.5 szklanki

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba ryże ugotuj w dwóch oddzielnych garnkach w dużej ilości osolonej wody. Ryż biały gotuj ok. 15 minut, natomiast ryż brązowy ok. 30 minut.

Krok 2

Gdy ryże będą gotowe, odcedź je i wymieszaj ze sobą.

Krok 3

Do kielicha miksera wlej oliwę, dodaj liście bazylii, starty parmezan i sos sałatkowy Knorr. Całość zmiksuj na gładki sos.

Krok 4

Cebulę dymkę w całości posiekaj i dodaj do ryżu.

Krok 5

Wlej sos do sałatki, wymieszaj i przełóż na talerz. Udekoruj listkami bazylii i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa z pesto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej