Wyśmienita flądra w pieczarkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita flądra w pieczarkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

null

250 gramów

null

2 łyżki

null

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone ryby umyj dokładnie, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw przynajmniej na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, a pieczarki w plasterki.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i odłóż w ciepłe miejsce.

Krok 4

Rybę osusz, obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Gotową rybę polewaj sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej