Wyśmienita sałatka z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita sałatka z awokado

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, łyżka oddziel miąższ od skórki, starając się nie przerwać łupiny którą wykorzystamy do podania sałatki. Miąższ awokado pokrój w kostkę około 1 cm.

Krok 2

Pomarańcze otrzyj ze skóry wykrój z nich segmenty. Cebulę pokrój w cienkie piórka, posiekaj natkę kolendry, wyciśnij sok z limonki.

Krok 3

W misce wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj. Sałatką napełnij skórkę z awokado.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać małe, sparzone wcześniej krewetki. Zdjęcie wyśmienitej sałatki z awokado zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Patrycja Niemiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej