Wyśmienity dorsz z ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity dorsz z ogórkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

0.7 szklanki

null

2 łyżki

0.5 szklanki

800 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki i cebulę obierz. Z ogórków usuń nasiona i posiekaj warzywa w drobną kostkę.

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym maśle i zasmaż z mąką.

Krok 3

Rozprowadź bulionem Knorra, wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety umyj, osusz i potnij na mniejsze kawałki, włóż do reszty sosu i podduś na małym ogniu przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity dorsz z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej