Wywar z mięsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z mięsa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej zimną wodą i gotuj około godziny.

Krok 2

Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki razem z cebulą.

Krok 3

Warzywa dodaj do wywaru, dorzuć liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj do czasu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania posól.

Krok 4

Wywar przecedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z mięsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej