Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

null

0.2 litra

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

150 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr wymieszaj z wodą, doprowadź do wrzenia i wrzuć różyczki kalafiora. Trzymaj na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie odsącz kalafiora.

Krok 2

Mortadele pokrój i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na mortadele połóż kalafior.

Krok 3

Na rozgrzanej margarynie przesmaż mąkę i rozprowadź mlekiem i dopraw do smaku. Wlej do zapiekanki.

Krok 4

Wierzch posyp serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej