
Składniki
null
200 gramów
4 sztuki
null
2 sztuki
300 gramów
null
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior zalej osoloną wodą i gotuj przez 8 minut. Makaron ugotuj i odcedź.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 3
Kalafior odcedź, podziel na różyczki, połącz z pomidorami i dopraw do smaku.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i rozłóż na dnie makaron. Na makaronie rozłóż warzywa, posyp serem.
Krok 5
Zalej całość śmietaną z roztrzepanym jajkiem i dopraw.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 stopni i piecz przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej