Zapiekanka z dynią i makaronem - z porem i serem | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z dynią i porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

245 osób wydrukowało

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

400 mililitrów

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Pora pokrój w plasterki.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 4

Do sosu dodaj serek mascaropne i dokładnie wymieszaj. Sos powinien się lekko ostudzić, więc dodaj również starty ser parmezan oraz jajko.

Krok 5

Teraz wymieszaj sos z makaronem, dynią i porem. Wlej wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

Po wierzchu posyp bułką tartą i zapiekaj w 180 °C przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej