Zapiekanka serowo-ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka serowo-ziemniaczana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i włóż ziemniaki. Resztę masła połóż na wierzch ziemniaków.

Krok 3

Posiekaj czosnek i posyp nim ziemniaki.

Krok 4

Całość dopraw papryka w proszku i Przyprawą Knorr.

Krok 5

Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i piecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej