Zapiekanka z brukselki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brukselki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 łyżka

null

100 gramów

650 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę zalej osoloną wodą i ugotuj.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Ugotowaną brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i posypanego bułka tartą.

Krok 4

Posyp boczkiem i serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brukselki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Roladki z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej