
Składniki
1 sztuka
null
null
300 gramów
3 sztuki
null
null
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż razem z kiełbasą.
Krok 2
Pieczarki umyj, pokrój i dodaj do kiełbasy.
Krok 3
Sparz pomidory i pokrój w kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Czosnek rozgnieć.
Krok 4
Warzywa przesmaż na patelni, dodaj czosnek.
Krok 5
Przecier pomidorowy wymieszaj ze szklanką wody i wsyp przyprawy. Zetrzyj ser i wymieszaj z sosem.
Krok 6
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i wszystko włóż. Polej sosem.
Krok 7
Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej