
Składniki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior ugotować w wodzie na pół twardo. odcedzić, odstawić do ostygnięcia. Następnie podzielić na różyczki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso mielone, wsypać zawartość saszetki z Fix Gyros, wymieszać. Dodać cebule i czosnek, paprykę oraz posiekaną bazylię, sol, pieprz do smaku. Smażyć razem kilka minut,aż mięso będzie przysmażone. Można podlać wodą żeby uzyskać więcej sosu.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego wlać 1/2 sosu mięsnego, na to ułożyć różyczki kalafiora, polać pozostałym sosem.
Krok 4
Saszetkę z sosem z fixa wymieszać z keczupem i majonezem. Wierzch zapiekanki posmarować sosem i wszystko posypać startym serem. Piec do zrumienienia i stopienia się sera w 180st ok 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej