
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
200 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w półksiężyce, kiełbasy w grubsze plastry, pieczarki w plasterki, lekko podgotowane (jeszcze twarde) ziemniaki w cienkie plastry, sery zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
Na łyżce oleju podsmaż cebulę, po chwili dodaj pokrojone pieczarki, kiedy już się wysmażą dorzuć kiełbasę, przypraw Grubomieloną przyprawą czosnkowną Knorr, majerankiem, solą i pieprzem, smaż całość do zrumienienia kiełbasy.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z jajkami, połową startego parmezanu, solą, pieprzem i Grubomieloną przyprawą czosnkową Knorr, dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Formę do tarty wyłóż dokładnie ciastem francuskim, tak aby wystawało ono poza formę. Wypełnij ciasto farszem z kiełbasą, połóż plasterki ziemniaków i przykryj całość przygotowanym sosem, na koniec zawiń boki ciasta do środka, posyp tartę startymi serami, brzegi posmaruj mlekiem i obsyp czarnuszką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 25-30 minut do zrumienienia ciasta i sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej