Zapiekanka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Okrągłą formę do pieczenia posmaruj margaryną. Następnie wyłóż ciastem francuskim i ponakłuwaj widelcem. Piecz 10 minut w piekarniku w 200 °C.

Krok 2

Pory umyj, pokrój w 2-3 cm długości kawałki i sparz krótko we wrzącej wodzie.

Krok 3

Piersi pokrój w grubą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, oprósz solą i pieprzem.

Krok 4

Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr wymieszaj z wodą oraz śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Pora oraz mięso ułóż w formie z zapieczonym spodem. Następnie wlej przygotowany sos Knorr. Całość posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej