Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w koszulkach, obierz, pokrój w plastry, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Marynata do kurczaka Knorr i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Przesmażonego kurczaka przełóż na ziemniaki, posyp startym żółtym serem. Naczynie żaroodporne wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni, zapiekaj przez pół godziny.

Krok 4

Cebulę i czosnek posiekaj. Zeszklij na oliwie i dodaj mięso. Przesmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków z cebulą i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej