
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
5 plastrów
1 łyżka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na małe kawałki.
Krok 2
Kurki opłukać. Wszystkie składniki podsmażyć na maśle. Przypawić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na wierzchu ułożyć ser. Zapiekać przez ok. 30 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej