Zapiekanka z kurczaka i szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kurczaka i szparagów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null

0.2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

800 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oddziel od kości i pokrój na foremne kawałki.

Krok 2

Szparagi umyj, sparz wrzątkiem, ułóż w naczyniu i polej topionym masłem.

Krok 3

Na warstwie szparagów ułóż kawałki kurczaka.

Krok 4

Żółtka rozmieszaj z solą, śmietaną, mlekiem i białkami ubitymi na sztywną pianę.

Krok 5

Sosem polej kurę ze szparagami i wstaw o piekarnika na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kurczaka i szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej