Zawijasy w sosie pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijasy w sosie pieprzowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

8 sztuk

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z ryb po umyciu i osuszeniu podziel na małe porcje i oprósz przyprawą Knorr. Skrop oliwą.

Krok 2

Brokuły podziel na małe części. Marchewkę i cukinię pokrój w małe kawałki. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 3

Warzywa i rybę ugotuj na parze.

Krok 4

Makaron lasagne ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i schłodź w zimnej wodzie.

Krok 5

Na każdym płacie połóż porcję warzyw i rybę, Zawiń i polej sosem.

Krok 6

Śmietanę zagotuj w rondelku, dodaj marynowany pieprz i dopraw Delikatem Knorr. Gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia. Polej zawijasy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijasy w sosie pieprzowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mazurek miodowo-orzechowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej