Żeberka z miodem i soją przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z miodem i soją

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka pokrój na porcje, włóż do żaroodpornego naczynia, przykryj lekko folią i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, pomarańczę i cytrynę pokrój na cząstki i usuń pestki.

Krok 3

Pomarańczę i cytrynę zmiksuj z cebulą i czosnkiem, sosem sojowym, winem, miodem, olejem sezamowym i przyprawą siedem smaków.

Krok 4

Z żeberek odlej wytopiony tłuszcz i wlej na nie zmiksowaną masę.

Krok 5

Wymieszaj i piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni, polewając je masą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z miodem i soją - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej