
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 opakowania
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw do smaku. Duś je na tłuszczu przez kilka minut.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do mięsa. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Na masę wyłóż frytki, posól.
Krok 4
Cytrynę pokrój w plastry i ułóż między frytkami.
Krok 5
W garnku wymieszaj jogurty z solą i pieprzem i polej danie.
Krok 6
Potrawę piecz w piekarniku do momentu, kiedy frytki będą miękkie i złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej