Zielony omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony omlet

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

6 sztuk

4 łyżki

0.5 pęczka

null

null

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep z jogurtem. Dodaj posiekaną pietruszkę i koperek oraz posiekaną dymkę ze szczypiorkiem.

Krok 2

Przypraw Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 3

Przełóż porcję na rozgrzaną patelnię z olejem. Usmaż omlet z dwóch stron, udekoruj natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej