
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
200 mililitrów
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory przekrój wzdłuż i umyj pod bieżącą wodą, następnie pokrój w półplastry i osusz.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i wytop na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj pokrojone pory.
Krok 3
Całość zalej Fixem wymieszanym ze śmietaną. Dopraw do smaku, jeśli tego wymaga i wystudź.
Krok 4
Po tym czasie do porów wbij jajka i wymieszaj. Formę posmaruj margaryną i przełóż do niej przygotowaną masę.
Krok 5
Całość nakryj płatem ciasta. Wierzch posmaruj żółtkiem i ponakłuwaj widelcem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 25 min. Udekoruj świeżym tymiankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej