Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym
średnie
24 osoby zapisały

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
75 dekagramów
50 dekagramów
25 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i usmaż na niej mięso. Następnie rozgnieć czosnek, dodaj go do mięsa.
Krok 2
Podsmaż i po chwili zalej sosem Spaghetti Toscana Knorr. Duś na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Pomidory pokrój w plastry.
Krok 4
Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie ułóż warstwami: makaron, mielone mięso, pokruszony ser feta i pomidory. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez około 20 minut. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej