Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

75 dekagramów

50 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i usmaż na niej mięso. Następnie rozgnieć czosnek, dodaj go do mięsa.

Krok 2

Podsmaż i po chwili zalej sosem Spaghetti Toscana Knorr. Duś na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Pomidory pokrój w plastry.

Krok 4

Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie ułóż warstwami: makaron, mielone mięso, pokruszony ser feta i pomidory. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez około 20 minut. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z serem feta i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej