
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
null
null
2 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
100 gramów
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i osusz. Wydrąż zostawiając cienką warstwę skórki.
Krok 2
Cebulę posiekaj, wątróbkę, miąższ z ziemniaków i czosnek posiekaj.
Krok 3
Cebulę zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju, dodaj miąższ z ziemniaków, wieprzowinę, posiekaną wątróbkę i czosnek, smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 4
Następnie dodaj szczypiorek i przyprawy.
Krok 5
Gotowym farszem napełniaj skórki z ziemniaków - kładź je na folii aluminiowej wysmarowanej olejem.
Krok 6
Posyp wierzchy serem i obłóż plastrami masła i dokładnie zawiń folię.
Krok 7
Ułóż ziemniaki w płaskim żaroodpornym naczyniu i piecz 60 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej