
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
6 łyżek
0.5 łyżki
1 pęczek
5 sztuk
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, ugotuj je w osobnej wodzie. Następnie odcedź i zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Cebulę posiekaj drobno i smaż na oleju około 2 minut.
Krok 3
Ziemniaki pokrój i wrzuć do cebuli, dodaj curry i drobno posiekany czosnek. Przypraw do smaku pieprzem i sproszkowaną papryką.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i smaż kilka minut, ciągle mieszając.
Krok 5
W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 6
Gotowe danie udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej