Złote udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złote udka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
231 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść paprykę z nasion i pokrój w drobną kostkę. Rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr w ½ szklanki wrzątku i odstaw do ostudzenia. Wymieszaj mięso mielone z pokrojoną papryką, dodaj rosół, a następnie dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Złote udka - Krok 1

Krok 2

Udka natnij i usuń z nich kości.

Złote udka - Krok 2

Krok 3

Nadziej każde udko farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz udka 60 minut - do momentu, kiedy się zarumienią i będą miękkie. Podawaj.

Złote udka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złote udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej