
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki kurczaka dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Przyprawę do kurczaka i dwie kostki czosnkowe mieszamy z oliwą. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili (usunąwszy wcześniej pestki) oraz sos tabasco (według uznania).
Krok 3
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy pałki i mieszamy tak, by dokładnie się nią pokryły. Marynujemy co najmniej godzinę w lodówce.
Krok 4
Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, dokładnie zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy około 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej