Żołądki drobiowe z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki drobiowe z ryżem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 szklanki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki gotuj 40 minut w 1,5 litra wody z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 2

Następnie wyciągnij, schłodź i pokrój w paski. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. pieczarki pokrój w cząstki, cebulę w plastry.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i przesmaż. wlej 0,5 szklanki wywaru z gotowania żołądków i poduś chwilę.

Krok 4

Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 5

Pokrojone żołądki dodaj do pieczarek wraz z pomidorami. Wymieszaj, podgrzej i dopraw pieprzem. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki drobiowe z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej