Zupa brokułowa z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z kaszą kuskus

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżeczki

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

200 mililitrów

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaki, marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy krótko na oliwie. Dodajemy przyprawę czosnek z ziołami prowansalskimi i całość zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 min.

Krok 2

W tym czasie brokuła kroimy na mniejsze różyczki. Kalarepę kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do zupy i gotujemy całość kolejne 7-10 minut.

Krok 3

Do ugotowanej, gorącej zupy dodajemy śmietanę, doprawiamy całość solą i pieprzem. Na koniec wsypujemy kaszę i zostawiamy pod przykryciem na ok. 5 minut. Zupę serwujemy gorącą, posypaną posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej