
Składniki
500 gramów
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
0.25 sztuki
150 gramów
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki, umyj, włóż do garnka. Dodaj kawałek papryki, zalej wrzątkiem (brokuły mogą lekko wystawać ponad powierzchnię wody) i gotuj 10 minut. 2 minuty przed końcem gotowania dodaj umyty szpinak i pokruszoną kostkę pietruszkową.
Krok 2
W tym samym czasie na patelnię nalej oliwę, dodaj masło i posiekane cebule i pora. Smaż na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Zawartość patelni przełóż do garnka z brokułami i wszystko zmiksuj. Możesz doprawić solą i pieprzem (ja tego nie zrobiłam).
Krok 3
Podawaj z ziemniakami w mundurkach zapieczonymi z serem lazur.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej