Zupa curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa curry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, marynujemy w chili i curry zmieszanymi z odrobiną oleju.

Krok 2

Cebulę i marchew obieramy, kroimy wraz z białą częścią pora w cienkie słupki o długości 3-4 cm.

Krok 3

Warzywa smażymy 3-4 minuty na rozgrzanym oleju. Doprawiamy imbirem i chili. Wlewamy rosół z kury, dodajemy skórkę z limonki oraz rozgniecioną trawę cytrynową.

Krok 4

Gotujemy 15-20 minut, wyciągamy trawę cytrynową. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5

Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Gdy będzie już niemal gotowy, dodajemy pokrojonego w plastry banana i smażymy razem jeszcze 2 minuty. Zupę podajemy z kurczakiem oraz sajgonkami z mixem sałat.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej