Żur na białej kiełbasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żur na białej kiełbasie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i obierz włoszczyznę i cebulę cebulę. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.

Krok 2

W między czasie ugotuj jajko na twardo, drobno pokrój i zetrzyj drugi ząbek czosnku.

Krok 3

Wlej do garnka półtora litra wody i wstaw na ogień. Gdy zacznie wrzeć dodaj do wody kiełbasę, włoszczyznę, ząbek czosnku, liść laurowy i cebulę, potem dopraw lekko do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotuj aż warzywa i kiełbasa zrobią się miękkie (najlepiej przykryć pokrywką).

Krok 4

Wywar przecedź i ponownie zagotuj.Po 5 minutach gotowania dodaj do wywaru pieczarki

Krok 5

Barszcz biały rozrób dokładnie z zimna wodą i dodaj do wywaru cały czas mieszając. Gotuj kilka minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę, roztarty czosnek i pokrojone jajko. Na koniec żur dopraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żur na białej kiełbasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej