
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
0.25 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
4 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melony obierz i pokrój w kostkę, dymkę posiekaj drobno, a kolendrę dosyć grubo.
Krok 2
Do garnka wlej bulion i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Wrzuć melona i gotuj przez ok. 15 minut do czasu, gdy będzie miękki.
Krok 4
Dodaj sos rybny, dopraw pieprzem i solą i wymieszaj.
Krok 5
Zupę podawaj posypaną dymką i kolendrą. Zamiast melona możesz użyć cukinię albo ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej