Zupa drobiowa z melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa drobiowa z melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

0.25 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

4 szklanki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melony obierz i pokrój w kostkę, dymkę posiekaj drobno, a kolendrę dosyć grubo.

Krok 2

Do garnka wlej bulion i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Wrzuć melona i gotuj przez ok. 15 minut do czasu, gdy będzie miękki.

Krok 4

Dodaj sos rybny, dopraw pieprzem i solą i wymieszaj.

Krok 5

Zupę podawaj posypaną dymką i kolendrą. Zamiast melona możesz użyć cukinię albo ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa drobiowa z melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej