Zupa dyniowa z suszona żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z suszona żurawiną

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

450 gramów

2 łyżki

200 mililitrów

750 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z dyni wyjmij miąższ pokrój kostkę. Dynie obierz wyjmij miąższ i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Imbir obierz i pokrój w plastry. Ziemniaka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na oliwie przesmaż cebulę, plasterki imbiru, dodaj dynię i pokrojonego w kostkę ziemniaka.

Krok 3

Zalej bulionem Knorr i gotuj na małym ogniu 30 minut.

Krok 4

Szczypior drobno posiekaj. Z pomarańczy wycisnąć sok. Zmiksuj zupę na gładką masę, dodaj śmietankę oraz żurawinę. Ponownie zagotuj.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Wrzuć szczypiorek, dodaj sok pomarańczowy i trzymaj na ogniu jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z suszona żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej