Zupa gulaszowa dla dzieci - przepis z makaronem | Przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa dla najmłodszych

Autor: Domcia

ratingratingratingratingrating

4

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

9 sztuk

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić.

Krok 2

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na maśle do zeszklenia. Oprószyć ja mąką i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać pomidory z puszki wraz z zalewą. Dodać rozpuszczona kostkę rosołową i 2 szkl wody. Przyprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 25-30 min.

Krok 4

Kiełbaski pokroić w plasterki, dodać do zupy, wrzucić groszek. Na koniec dodać makaron i posiekana pietruszkę. Przyprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego.

Domcia

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Ola

    Ola , 03.08.2021

    Zupa dla dziecka na kostce rosołowej?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa dla najmłodszych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej