Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

4

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 plaster

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcję rosołową dzielimy na kawałki, zalewamy zimna wodą, gotujemy aż pojawią się na powierzchni szumowiny, które zbieramy łyżką cedzakową,. Następnie dodajemy 2 kostki bulionu na wędzonym boczku Knorr, plaster boczku i gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie. Porcje wyciągamy z garnka, studzimy i obieramy mięso, które kroimy na małe kawałki. Na łyżce oleju podsmażamy na złoto cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy startą marchewkę na tarce o grubych oczkach oraz seler, na koniec dodajemy rozdrobnione mięso i lekko podsmażam. Następnie całość przekładamy do garnka z bulionem. Gotujemy całość i dodajemy pokrojone zielone papryczki.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 1

Krok 2

Opakowanie węgierskiej zupy gulaszowej Knorr mieszamy z 350 ml zimnej wody i wlewamy do garnka, gotujemy całość 15 minut, cały czas mieszając.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 2

Krok 3

Zupę przelewamy do miseczek, dekorujemy kleksami śmietany, natką pietruszki i pokrojonym ugotowanym boczkiem.

Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - Krok 3
straga.pl Straga

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z mięsem kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej