
Składniki
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
2 szklanki
0.5 szklanki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztapiamy w dużym rondlu. Dodajemy fasolkę i czosnek. Przesmażamy na małym ogniu przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez 15 minut. Miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji.
Krok 3
Dodajemy śmietanę i parmezan i mieszamy. Podajemy posypane natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej