Zupa krem z fasolki z parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z fasolki z parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

2 szklanki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztapiamy w dużym rondlu. Dodajemy fasolkę i czosnek. Przesmażamy na małym ogniu przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez 15 minut. Miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji.

Krok 3

Dodajemy śmietanę i parmezan i mieszamy. Podajemy posypane natką pietruszki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z fasolki  z parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz po podlasku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej