
Składniki
3 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek wraz z zalewą zmiksuj blenderem.
Krok 2
W 3 szklankach gorącej wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr.
Krok 3
Dodaj zmiksowany groszek.
Krok 4
Odlej trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszaj i wlej do garnka. Przypraw szczyptą soli i pieprzu.
Krok 5
Zagotuj. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej