
Składniki
1.5 litra
100 gramów
80 gramów
50 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą z wodą, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Mleko zagotuj z drobno pokrojoną wanilią. Przecedź.
Krok 3
Kakao wymieszaj z małą ilością ziemnej wody. Dodaj do mleka, zagotuj.
Krok 4
Żółtka utrzyj z cukrem, rumem i migdałami. Dodaj do mleka, wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej