
Składniki
200 mililitrów
0.5 szklanki
1 sztuka
null
2 łyżki
4 sztuki
null
null
500 mililitrów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kromki odcinając z nich skórki i usmaż na maśle aby miały złoty kolor.
Krok 2
Żółtka ubij z cukrem, następnie dodaj śmietanę mieszając je po czym podgrzej. Uważaj aby się nie zagotowały.
Krok 3
Podgrzej piwo ze skórką z cytryny i cynamonem. Po 10 minutach wyjmij przyprawy.
Krok 4
Piwo dolewaj cały czas mieszając do gorącego kogla-mogla ze śmietaną wcześniej zdjętego z ognia.
Krok 5
Gotową zupę rozlej do talerzy i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej