Zupa fasolowa z ziemniakami na rosole z bekonem | Przepisy.pl pixel

Zupa reńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

null

null

2 sztuki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

400 gramów

600 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną fasolkę pokrój ukośnie w kawałki 2 cm.

Krok 2

Pokrój w kostkę: ziemniaki, szalotki i czosnek.

Krok 3

Podsmaż szalotki na maśle. Do nich dodaj czosnek, ziemniaki, fasolkę i wywar Bulion Knorr.

Krok 4

Dodaj śmietany i zapraw.

Krok 5

Następnie dorzuć cząber, tymianek i liść laurowy. Wszystko gotuj pod przykryciem około 20 minut na nie dużym ogniu.

Krok 6

Podsmaż bekon bez tłuszczu.

Krok 7

Cr?me fraîche dodaj do zupy doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z plastrami bekonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa reńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej