
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
3 łyżki
4 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osączyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, również pokroić w kostkę. Cebulę oraz papryki również pokroić w kostkę. Kawałki kurczaka obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rumiano. Pieczarki wraz z cebulą również podsmażyć.
Krok 2
Następnie wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować godzinę na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.
Krok 3
W połowie gotowania dodać koncentrat pomidorowy. 10 minut przed końcem gotowania zabielić śmietaną. Podawać z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej