Zupa z owoców morza na wschodnią nutę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z owoców morza na wschodnią nutę

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

8

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

1.5 litra

1 łyżeczka

1 szklanka

250 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamarynowałam owoce morza metodą zastosowania kostki rosołowej Knorr wymyśloną przez kulinarnego guru - Marco Pierre White'a. W miseczce wymieszałam kostkę rosołową z 2 łyżkami oliwy, łyżeczką przyprawy curry i szczyptą chilli. W tej mieszance zamarynowałam owoce morza.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy zamarynowane owoce morza,i smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy starce na tarce jarzynowej marchewkę i seler, wsypujemy makaron w kształcie ryżu i chwilę przesmażamy,

Krok 3

Następnie wlewamy 1,5 litra wcześniej przygotowanego rosołu dodajemy 4 łyżki sosu chilli gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut aby makaron doszedł. Wtedy wlewamy jeszcze ok. 4 łyżki mleczka kokosowego zagęścić zupę. Rozlewamy na talerze, dekorujemy jeszcze kropelkami mleczka kokosowego i małymi listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z owoców morza na wschodnią nutę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa chrzanowa z jajkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej