
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj masę na kuleczki. Łopatkę umyj i zmiel. Dodaj starty czosnek, bułkę tartą, jajko, przyprawy i dobrze wyrób.
Krok 2
Następnie odstaw farsz na 3 godziny do lodówki.
Krok 3
Papryczkę i cebulę pokrój w kostkę i podduś na oleju rozgrzanym na patelni.
Krok 4
Cukinie pokrój w plasterki. Wyłóż na patelnię, dodaj jedną szklankę bulionu Knorr i duś przez 10 minut.
Krok 5
W oddzielnym rondlu zagotuj 1,5 litra wody z resztą rosołu Knorr. Dodaj pomidory z puszki, kukurydzę i całą zawartość patelni. Dopraw pieprzem, solą i oregano. Duś 20 minut.
Krok 6
W międzyczasie wyjmij mięso z lodówki, uformuj kuleczki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj kolejne 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej