Zupa z owoców mieszanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z owoców mieszanych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

150 mililitrów

150 gramów

20 gramów

150 mililitrów

1 łyżka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj i rozdrobnij.

Krok 2

Owoce zalej wodą, dodaj skórkę cytrynową i zagotuj. Ostudź.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej do zupy.

Krok 4

Chwilę pogotuj, wystudź i połącz z winem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej