Cebulowo - ziołowa zupa z serem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa firmowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 mililitrów

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

200 gramów

1.5 litra

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i drobno pokrój.

Krok 2

Mięso umyj, zmiel i podsmaż, a następnie dodaj cebulę.

Krok 3

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 4

Połącz z groszkiem, śmietaną, mąką i przyprawami.

Krok 5

Po chwili gotowania dodaj starty ser. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa firmowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej